Üyelerimizin Dikkati'ne (Elektronik Tebligat Dönemi Başlıyor)

27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile gerçek usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkarımız ile kurumlar vergisi mükellefi olan iktisadi işletmelere, şirketlere ve diğer kurumlara vergi dairelerince yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılması zorunluluğu getirilmiştir.
       Anılan Tebliğ ile vergi dairelerince Vergi usul Kanunu Kapsamında Düzenlenecek Her Türlü evrak 01.01.2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda tebliğ edilecektir.
       Gerçek usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarlar ile (basit usulde vergiye tabi esnaflar hariç) kurumlar vergisi mükellefi olan kurumların, aşağıda linki bulunan "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" ni doldurmaları ve en geç 31 Aralık 2015 tarihi akşamına kadar bağlı oldukları vergi dairesine teslim etmeleri gerekmektedir.
        Elektronik tebligat sistemine internet vergi dairesi üzerinden ulaşılacaktır. Söz konusu uygulama kapsamında elektronik ortamda düzenlenen tebliğ evrakı, mükelleflerin elektronik ortamdaki adreslerine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacaktır.
         Bu uygulama kapsamında kendisine elektronik tebligat yapılması zorunlu olanlardan, "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" nin 31 Aralık 2015 tarihi akşamına kadar bağlı oldukları vergi dairesine teslim etmeyen esnaf ve sanatkarlara 660 TL., kurumlara ise 1.300 TL. ceza kesilebilecektir.

Üyelerimizin Mağdur olmamaları için verilen sürelere dikkat etmeleri ve mali müşavirleri ile irtibata geçmelerini önemle rica ederim.

Emin BAĞCI
Başkan

Ek-1 Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler İçin)

Ek-2 Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)