Bakkal, markete karşı

İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası, Efes Türkiye ile işbirliği altında eğitim semineri düzenlendi. Seminere İESOB Başkanvekili Selehattin Arslan, Birlik yöneticileri ve İzmirli oda başkanlarının yanısıra, Aydın, Uşak, Bergama ve Tire başkanları da katıldı.

Hipermarket ve alışveriş merkezlerinin haksız rekabeti karşısında zor günler yaşayan bakkal ve bayii esnafının ayakta kalmasına destek olmak amacıyla düzenlenen seminer hakkında bilgi veren İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Emin Bağcı, “Çağdaş Bakkal (ÇA-BA) Eğitim ve Koçluk Projesi kapsamında İzmir’de düzenlediğimiz eğitim seminerine İzmir ve çevresinden 750 bakkal ve bayii esnafı katıldı” dedi.
Perakende sektörünün durumu
İzmir’de,
EfesTürkiye, Kariyer Geliştirme Merkezi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) işbirliğiyle ülke genelinde başlatılan ÇA-BA Eğitim ve Koçluk Projesi’nin 21. eğitiminin verildiğini hatırlatan Bağcı, “Çağdaş ülkelerin hepsinde küçük işletmeler yasalarla koruma altına alınmıştır. Ancak Türkiye’de adeta başıboş bırakılmıştır. Alışveriş merkezlerinin ve büyük hipermarketlerin çalışmalarını düzenleyecek bir yasanın boşluğu hissedilmektedir” diye konuştu.

KAYNAK :