Esnaf, yerel yönetimlerden sorunlar için destek istedi

Son dönemde yaygınlaşan açıkta tütün ve sigara satışlarının kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan esnaf, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a "önlem alınması gerek" dedi

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası yöneticileri bir süre önce ameliyat olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkan Vekili ve Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Arslan da hazır bulundu.
Ziyarette Bayraklı sınırları içinde faaliyet gösteren üyelerinin sıkıntılarını da dile getiren İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı her sorunlarında yanlarında gördüklerini söyledi.
Bağcı, "Önceden Karşıyaka veya Bornova'da bulunup da yeni yasa ile Bayraklı sınırları içinde kalan üyelerimizin ruhsatlarının ücretsiz yenilenmesi üyelerimizi rahatlattı. Bu uygulama için Sayın Karabağ'a teşekkür ettik ve üyelerimizin ruhsat alırken yaşadığı bazı sıkıntıları kendisine ilettik" dedi.

"KAPIMIZ AÇIK"
İzmir'de son dönemde yaygınlaşan açıkta tütün ve sigara satışına da değinen Bağcı, "Hükümet kaçak tütün ve sigaradan kazanılan paraların illegal kuruluşlara gittiğini söylüyor. Özellikle son zamlardan sonra insanlar daha ucuz olan kaçak tütün mamullerine daha fazla yöneldi. Vatandaşlarımızı bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyoruz.
Artık her çarşıda, okul önlerinde açıkta tütün ya da tek dal sigara satışları yaygınlaştı. Valilik başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara konuyu ileterek önlem alınmasını istedik. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a da konuyu aktardık. Zaten düşük karlarla çalışan bakkal ve bayii esnafımız kaçakların artmasıyla daha fazla mağdur olmaya başladı. Aynı zamanda bir ülke meselesi olan bu soruna her kesimin hassasiyet göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.
Bakkallar Odası'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Hasan Karabağ ise esnaf örgütlerine her zaman kapısının açık olduğunu söyledi.

"ÖNCELİK SİZDE"
Babasının da eski bir bakkal olduğunu belirten Karabağ, "İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Selahattin Arslan'ın aynı zamanda meclis üyemiz olması bizim için şans. Bu şekilde esnaf kuruluşlarıyla daha sağlıklı ilişkiler kuruyor, esnaf sanatkarlarımızın sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için işbirliği altında çalışma imkanını yakalıyoruz. Toplumsal yaşamda önemli bir yere sahip olan esnaf kesiminin sorunları bizim için her zaman önceliklidir" dedi.

KAYNAK :