Bakkal amca isyanlarda!

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı "Yetti gari" diyor ve ekliyor:
"Bunca ödeme ve baskı karşısında demir olsa çürür."
Bağcı'nın anlattığına göre; vergi diliminin fazlalığı, SGK priminin yüksekliği, emeklilerin destek primi ödemesi, dolaylı vergiler.
Bunun yanında, zaten bilinen ağır yüklerin dışında esnafımız kurumlardan alınması gereken evraklardan ve ücretlerinden bunalmış durumda. Ekmek Satış Belgesi, Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı, gıda satışından dolayı İşyeri Kayıt Numarası adı altında alınan paralardan esnaf bunalmış durumda."
Bağcı'yı dinlemeye devam:
"Esnaf bıçak kemiğe dayandı, diyor. Her belgenin 50 TL'den başlayıp 2.000 TL.'ye varan masrafı var. Resmi kurumlarda ücretsiz işlem neredeyse yürümüyor. Hipermarketler, AVM'ler, daralan piyasa, haksız rekabet, perakende düzenleme yasasının çıkmaması haricinde esnafın bu tip sıkıntıları da var her gün en aşağı 3 - 5 Esnaf yanıma geliyor sıkıntılarını anlatıyor elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, fakat sorunlarımız genel, bahsettiğim çoğu belgenin alınması için harçlar hariç, karşımıza İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı çıkıyor. Belediye başkanları, ruhsat müdürleri ile şifahen görüşmelerimiz oluyor fakat tam sonuç elde edemiyoruz."