"Bakkallarımız kapanmasın"

• 18.08.2013

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, bakkal esnafının yaşadığı sorunları bir basın bülteni ile kamuoyuna duyurdu. Bakkalını kapatan bir esnafla yaşadığı dialoğu anlatan Bağcı, "Yaşanan sorunları ilgili herkese ve her yere anlatıyorum. Ama hala tam anlamı ile bir destek şuana kadar göremedik. Yılmak yok, sürekli başvuru yapacağım. Bakkallarımızın kapanmaması için elimden geleni yapacağım. Çünkü kapanırsa sosyal dengedeki zincir kopar. Bu kimseye yarar sağlamayacağı gibi, topluma zararı olur" dedi. Yeni bir bakkal açmak için resmi kayıtlar ve diğer ücretlerle birlikte ilk açılışta 1.800 lira para ödenmesi gerektiğini ifade eden Bağcı, "Para kazanacağım diye dükkan açan esnaf, bir başka kişi iki dükkan ileriye bir mağaza zinciri açmasıyla işleri düşüyor" dedi.

ESNAF DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Bir bakkal esnafının elinde bir kağıtla yanına geldiğini anlatan Bağcı, esnafın işyerini kapatmak için geldiği odada yaşadıklarını kendisine anlattığını belirtti. "Sigara içenlerin sayısının düşmediği yerde, ne oldu da satışlar düştü?" diye kendisine sorulduğunu belirten Bağcı, esnafın şöyle devam ettiğini belirtti: "Emekliler vergilerden dolayı sigara fiyatlar yükselmesiyle, açık tütünle filtresini alıyor. Çok ucuz oluyor. Yevmiye ile çalışan genç ise, ilerideki tezgahtaki adamdan 1,5 liraya 2 paket sigara alıyor. Bakkallar, sigarayı alıp satmak için satış belgesi alıyor. 18 yaşından küçüğe de satmıyor. Bu işte bir terslik var."

KAYNAK: