Bakkal amca dert küpü

·         26.08.2013

·         Erkin Usman

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, "Esnafım ne yapsın ekmek mücadelesi için almış yanına ailesini her koşula ve herkesle mücadele ediyor" diyor ve bakkal esnafının sergilediği tablonun iç açıcı olmadığını şu cümlelerle vurguluyor:
"Yeni Kanunlar çıkıyor yandık alkol satacaksan... 100 metre mesafe, saat 22.00 den sonra alkol satmak yasak. Ne isteniyor anlamıyorum vatandaş benden alıyor evine gidiyor içiyor. 'Kazalar' deniliyor anlayamadım restoranda içenler kaza yapmıyor sadece bakkaldan alanlar mı gidip kaza yapıyor yine mi bakkal esnafı hatalı... Sırf beni seven müşteriler diyeceğim dilim varmıyor bazı müşterilerde nakit parası olunca gidip zincir mağazalardan alıyor, parası olmayınca bakkala gelip veresiye yazdırıyor. Anahtarını bana bırakıyor, çocuğunu bana emanet ediyor, bir şey oluyor parası yetişmiyor benden borç para alıyor, cenazesine, doğumuna ben giderim kısacası beraber ağlar, beraber güleriz yine mi hata ben de müşteri de mi beni sevmiyor."
***
Emin Bağcı, kaçak sigara, açık tütün, haksız rekabet, vergilendirme sistemi, kendi işini kurmuş emekli esnaftan kesilen Sosyal Destek Primi, zincir mağazalar, perakende yasası, bazı kanunlar, kar marjları için her koşulda ulusal veya yerel basına, belediye başkanlarına, milletvekillerine, valilere, resmi kurumlara, üst kuruluşlara başvurular yapıyor ama tam anlamı ile bir destek görmüyor.
Balcı'yı dinlemeye devam:
"Yılmak yok. Sürekli söyleyeceğim,bakkallarımızın kapanmaması için elimden geleni yapacağım. Çünkü bakkallar kapanırsa sosyal dengedeki zincir kopar ve kimseye yarar sağlamayacağı gibi zararı olur, sistem Bakkal Esnafının ayakta kalması için yardımcı olmayanların üzerine çöker..."

KAYNAK :