Umut Bakkalda

Umut bakkalda

17 Haziran 2009

Perakendecilik sektörününönemini belirten Bakkallar Odası Başkanı Emin Bağcı, kriz yüzünden işini kaybedenlerin hızla bu işe başladığını söyledi.

İZMıR Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, kriz nedeniyle iş arama umudunu kaybedenlerin açtıkları bakkallarla odaya kayıtlı üye sayılarında artış olduğunu söyledi. TBMM'de yıllardır bekleyen Hipermarket Yasası'nın çıkmaması üzerine, mevcut koşullarda küçük esnafın rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ve bunu ‘Bakkal Hareketi' olarak adlandırdıklarını belirten Bağcı, Türkiye'de her köşe başına kurulan alışveriş merkezlerinden yakındı. Bağcı, “Bakkallar olarak hiçbir şey yapamıyoruz. Biz de bakkalların mevcut durumunun fotoğrafını dışarıdan çekerek, avantajları, dezavantajları ortaya koymaya, dolayısıyla rekabet gücümüzü artırmaya yönelik strateji belirlemeye çalışıyoruz” dedi.
Sayıları arttı
Kriz döneminde bakkalların sayısının azalmayıp, aksine arttığını anlatan Başkan Bağcı, “Odamıza kayıtlı 4 bin 829 bakkal vardı. Yılbaşından bu yana 500'ü aşkın yeni kayıt yapıldı. Bakkal açmak için çok büyük sermaye gerekmiyor. O yüzden insanlar bu işe yöneliyor. Bunlar arasında kriz nedeniyle işini ve iş bulma umudunu kaybedenlerin sayısı hayli yüksek^dedi.