BAKKALLARA CANSUYU

İzmir Bakkallar Odası’nın sermayesiyle kurulan İZBAKBAY, bakkallara ucuz ürün sağlayarak destek oluyor

İzmirli bakkallar hipermarketlerin haksız rekabetine karşı İZBAKBAY şirketi ile direniyor. Sermayesinin tamamı İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası tarafından karşılanan şirket, oda üyelerine ucuz ürün sağlıyor.

İZBAKBAY’ın, tükenme noktasına gelen bakkallara cansuyu verdiğini kaydeden İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Emin Bağcı, “Türkiye’de hala hipermarketlerin çalışma koşullarını düzenleyen bir yasanın çıkartılamaması anlaşılır gibi değildir.Biz hipermarketlere karşı değiliz ancak Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi bu kuruluşların çalışma koşulları yasalarla düzenlenmeli, haksız rekabetinden küçük işletmeleri koruyacak önlemler alınmalıdır. Küçük işletmeler bu ülkenin dinamosudur. Ekonominin omurgası olan esnaf ve sanatkarı bitirirseniz, ülke geleceğini de tehlikeye atarsınız” diye konuştu. İZBAKBAY’ın bakkallardan büyük ilgi gördüğüne değinen Bağcı, şunları söyledi: “Yasal düzenlemeler yürürlüğe girene kadar üyelerimizi mağduriyetten korumak adına kurduğumuz şirket büyük ilgi gördü. Küresel krize rağmen 2009 yılını kar ederek kapattık. Yakın zamanda Eşrefpaşa Yağhaneler’deki şirketimizin 2. ve 3. şubelerini açmayı planlıyoruz. Şirketimiz İzmirli bakkalın gücüyle büyüyor. İlk aşamada şubeler için yer tespiti ve sermaye birikimi çalışmalarını yapıyoruz. Tüm bu çalışmaları hiçbir devlet kurumu ya da finans kuruluşundan yardım, teşvik veya destek almadan yapıyoruz.

Kendi imkanlarımızı kullanarak hem üyelerimize uygun fiyatlı mal tedariki yapıyoruz, hem de şirketi kar ettirerek geliştirmeyi, daha fazla şube ile daha fazla esnafımızı ucuz ürünlerimizden yararlandırmayı hedefliyoruz.

Ürün çeşidi bol…

Şube sayımızı İzmir genelinde yeterli sayıya ulaştırdıktan sonra, dağıtım filosu kurarak, hizmeti üyenin ayağına götüreceğiz. Ürün satışlarımızda bakkalın içinde bulunduğu zor durumu düşünerek, kredi kartı ve taksitli satışlar gibi ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. İZBAKBAY’da bir bakkalın ihtiyacı olan her ürün buluyor. Buna TEKEL ürünleri de dahil. Şirketin ürün listesi, bakkal dostlarımın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandı.”