Hipermarketler Yasası bir an önce çıkarılsın

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası, siyasi partilerin il temsilcileriyle görüşerek, kanunun zaman geçirilmeden çıkarılması için işbirliği önerdi

Bakkallar Odası Başkanı Emin Bağcı, Türkiye'de büyük alışveriş merkezlerinin ve hipermarketlerin işleyişlerini düzenleyecek yasanın eksikliğinin hissedildiğini kaydetti.

ŞARTLAR EŞİT OLMALI
Bağcı, "Yaklaşık 15 yıldır bu konuyu ısrarla takip ediyoruz. Şu an beklediğimiz yasa tasarısı yeniden TBMM'nin ve kamuoyunun gündemine gelmiş durumda. Siyasi partilerin il temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde, genel merkez idarecileriyle görüşmelerini ve parti ayırımı gözetmeksizin Türk halkının yararına olan bu yasanın çıkarılması için işbirliği yapmalarını istedik" dedi.
İzmir Esnaf Teşkilatı'nın Hipermarketler Yasası hakkında amansız mücadele verdiğini hatırlatan Bağcı, "İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve esnaf yöneticiliği yaparken verdiği mücadeleyi bugün parlamentoda sürdüren İzmir Milletvekilimiz Mehmet Ali Susam'ı bakkal esnafımız takdirle izliyorlar. Siyasi partilerden de kısır tartışmaların içine girmeden, ülkedeki her kesimi olumsuz etkileyen haksız rekabet düzenini ortadan kaldırmalarını, tasarı üzerinde uzlaşmalarını bekliyoruz. Bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ömür Kabak, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ile temaslarda bulunduk, düşüncelerimizi ilettik" diye konuştu.
Kurallara bağlı bir sistemin ancak yasa ile mümkün olacağını belirten Emin Bağcı şunları söyledi: "Üyelerimiz büyük mağazaların, küçük işletmelere karşı yürüttüğü haksız rekabetin önlenmesini bekliyor. Biz çağdaş ülkelerde olduğu gibi, yasalarla düzenlenmiş bir ekonomik sistem içinde, eşit şartlarda, büyük mağazalarla rekabet etmeye hazırız. Bakkal arkadaşım nasıl işyeri açmak, pazar günü çalışmak için ruhsat alıyorsa, büyük mağazalar da belirli yükümlülükleri yerine getirmeli. Avrupa ve Amerika, Türkiye'den daha önce benzer süreci yaşamış, çıkardığı yasalarla küçük işletmelerini korumuştur. AB'ye girmek için her yasayı çıkarttık ama bu konuda AB ülkelerinde yürürlükte bulunan kanunlara benzer bir yasayı çıkaramadık." Siyasi partilerin il temsilcileriyle görüşen İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası yöneticileri, büyük mağazaların işleyişini düzenleyecek kanunun bir an önce çıkarılması için destek istedi.

ŞARTLAR EŞİT OLMALI